Homepage | Doelgroepen | Arbeid

Arbeid

Voor beroepen waarbij stress, aandachtsgerichtheid en zelfvertrouwen noodzakelijk zijn om goed te presteren, kunnen de trainingen van ProTask helpen. De sportpsychologen van ProTask hebben al een aantal jaar ervaring met het trainen van onder andere de Nederlandse politie, luchtverkeersleiders op Schiphol en van Eurocontrol (Maastricht). Daarnaast wordt gewerkt voor het Centrum voor Mens en Luchtvaart, schoolleiders en coachingbureaus.

Quote Ralph Tier, CML, Centrum Mens en Luchtvaart:

“Het vliegen met militaire (jacht)vliegtuigen en helikopters is een veeleisende taak. Voorafgaand aan het vervullen van een dergelijke functie dient een uitgebreid selectieproces en een intensieve militaire vliegopleiding te worden volbracht. Binnen een gelimiteerd aantal vlieguren moeten leerling-vliegers een behoorlijk steile leercurve laten zien om het militair vliegbrevet te behalen. Behalve op de vliegvaardigheden wordt in de opleiding en tijdens het werk van een militair vlieger ook een groot beroep gedaan op de mentale vaardigheden, zoals doelen stellen, omgaan met stress, concentratie vasthouden en snel herstellen na plus leren van gemaakte fouten. In vergelijking met menige vorm van topsport is bij militair vliegen de (vlieg)veiligheid een belangrijke extra uitdagende dimensie.”

Quote Theo Kocken, Directeur Risk Management bedrijf Cardano:

“Op topniveau zijn spelers qua vaardigheden en expertise vaak erg gewaagd aan elkaar. Het verschil tussen succes en falen wordt in een winner-takes-it-all wereld vaak op mentaal terrein bepaald. Dat geldt niet alleen voor sport maar ook zakelijk. Taakgericht werken, niet laten afleiden door het verloop van discussies, goed omgaan met verschillen in externe omstandigheden zijn allemaal voorbeelden van zaken die kunnen bijdragen aan het behalen van de doelen voor de innovatieve ondernemer en zijn klanten in zakelijk opzicht.

Mentale vaardigheden zijn voor iedereen die topprestaties wil leveren onder druk een zeer relevante eigenschap. Als CEO verbaast het me hoe weinig waarde hieraan gehecht wordt. Topvoetbal (toch een van de meest zakelijke sporten) en zakenleven lijken minder belang te hechten aan het in de finesse beheersen van deze zaken dan Olympische sporters. Terwijl de voordelen van het aanleren van deze vaardigheden voor het bereiken van topprestaties juist door deze minder zakelijke Olympische medaille winnaars zijn bewezen.”

 

Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Pro Task


Rico Schuijers


Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen
en begeleiden van topsporters Lees meer.

Mentale Training


Mentale training is het systematisch
aanleren van vaardigheden. Lees meer.

Media archief


Interviews en krantenartikelen van en over Rico. Klik hier.

Contact


Heeft u vragen over Pro-task? Neemt u dan contact op met de praktijk. klik hier.