Fout
  • XML Parsing Error at 1:739. Error 9: Invalid character
Homepage | In de media | Artikel op Racesport.nl 8 september '12

Artikel op Racesport.nl 8 september '12

Workshop mentale vaardigheden Talent Cup 600

Zaterdag 8 september was er voor de rijders en begeleiders van de Talent Cup 600 een interessante en leerzame workshop georganiseerd op het Nationaal Sport Centrum Papendal. Het onderwerp was nu niet eens rijlijnen, rijtechniek of een survivaltraining het onderwerp was mentale vaardigheden in de sport in zijn algemeenheid en voor de wegrace in het bijzonder.

Sportpsycholoog Martijn Ruitenburg van ProTask constateerde bij zijn intro een fors braakliggend terrein op het mentale gebied bij de deelnemers. Gaandeweg de ochtend werden diverse mentale aspecten uitvoerig besproken en van praktijkvoorbeelden voorzien.

Het was niet alleen maar een luister workshop, in tweetallen werden eerst diverse onderwerpen besproken die later in de groep werden besproken. Mentale factoren die een prestatie positief of negatief kunnen beÔnvloeden kwamen aan de orde evenals de mentale weerbaarheid, handelingsfouten en de aandachtscirkels.

Als er nu gesproken wordt over cirkel 1 weet iedere deelnemer en begeleider wat hiermee bedoeld wordt en op welke wijze hij hierin terecht kan komen. Dat dit niet via trucjes gaat weten we nu ook, net als bij rijlijnen en fysieke conditie dient er hard gewerkt te worden om je mentale vaardigheden te kunnen gebruiken.

Na afloop was een ieder van mening dat het zeker een leerzame morgen geweest was, een morgen waarin handvatten aangereikt zijn waarmee we zinvol kunnen beginnen.

Na de lunch in het restaurant vertrok een ieder tegen de klok van 13.00 uur met een hoofd vol gedachten, ideeŽn en plannen weer naar huis.

Auteur: Hennie Lentink

 

Nieuwsbrief

Naam:

Email:


Rico Schuijers


Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen
en begeleiden van topsporters Lees meer.

Mentale Training


Mentale training is het systematisch
aanleren van vaardigheden. Lees meer.

Media archief


Interviews en krantenartikelen van en over Rico. Klik hier.

Contact


Heeft u vragen over†Pro-task? Neemt u dan contact op met de praktijk. klik†hier.

porn8