Homepage | Mentale training

Mentale training

Mentale training is het systematisch aanleren van vaardigheden met als doel het verbeteren van de prestatie. Om op topniveau te kunnen presteren en om je op dat niveau te onderscheiden, is het belangrijk om te weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je mentaal zo getraind bent, dat je het beste uit jezelf of een team kunt halen op het juiste moment. Dat je ‘zelfcontrole’ hebt tijdens het presteren. Wat voor doelen stel je jezelf? Wat doe je vlak voor een wedstrijd, belangrijke presentatie of auditie; ontspan je of pep je jezelf op? Hoe zorg je ervoor dat je je aandacht bij je taak houdt en niet afgeleid wordt door een tegenstander/concurrent, een jury of het feit dat je achter staat? Wat doe je om ervoor te zorgen dat je blijft vertrouwen in jezelf, ook na een slechte prestatie of een fout? Deze onderwerpen zijn niet alleen belangrijk op het gebied van sport, maar ook in het bedrijfsleven en de kunstsector.

Een sporter kan technisch, tactisch en fysiek nog zo goed voorbereid zijn, op topniveau zitten, maar als hij of zij niet weet hoe mentaal bijvoorbeeld met wedstrijdspanning om te gaan, dan is er van dat topniveau niets terug te zien in een wedstrijd.

Een manager kan de medewerkers die wat betreft karakter op hem of haar lijken goed motiveren en aansturen, maar hoe bereik je de medewerkers die anders in elkaar zitten? Hoe zorg je ervoor dat je een zo goed mogelijk functionerend team krijgt, waarin gebruik wordt gemaakt van elkaars verschillen in plaats van deze te veranderen bij elkaar.

Een musicus of een danser kunnen tijdens repetities volledig opgaan in de muziek of de dans en een indrukwekkende performance neerzetten. Echter, wanneer ze hetzelfde moeten doen voor publiek of tijdens een auditie, raken ze zelfbewust, wordt het geforceerd en komt hun topniveau er op het juiste moment niet uit.

 

Nieuwsbrief

Naam:

Email:

Pro Task


Rico Schuijers


Zijn dagelijks werk bestaat uit het trainen
en begeleiden van topsporters Lees meer.

Mentale Training


Mentale training is het systematisch
aanleren van vaardigheden. Lees meer.

Media archief


Interviews en krantenartikelen van en over Rico. Klik hier.

Contact


Heeft u vragen over Pro-task? Neemt u dan contact op met de praktijk. klik hier.